Home VIJESTI BiH Preokret: Pada SDP-ova vlada u Zeničko-dobojskom kantonu?
Utorak, 26/06/2012 17:29

SDA ima 10 i sa tri zastupnika S BiH, jednim nezavisnim i jednim zastupnikom BPS-a, te trojicom zastupnika NS Radom za boljitak, mogla bi se formirati nova vladajuća većina.

Nakon što su SDP, SBB i dva HDZ-a krenuli u rekonstrukciju federalne i državne vlade i pri tome 'iz igre' izbacili Narodnu stranku Radom za boljitak, vrlo je moguće da u nekim kantonima dođe do političkog preokreta, te da nedavno imenovane kantonalne vlade budu smijenjene.

Takva je situacija u Zeničko-dobojskom kantonu, gdje bi, matematički, mogla biti formirana nova vladajuća većina, koja bi sa vlasti pomela vladu SDP-SBB.

Naime, u Skupštini Zeničko dobojskog kantona SDA ima 10 zastupnika. Sa tri zastupnika S BiH, jednim nezavisnim i jednim zastupnikom BPS-a, te trojicom zastupnika NS Radom za boljitak, mogla bi se formirati nova vladajuća većina. 

-Takva opcija postoji, ali je još nismo zvanično razmatrali. Nezvaničnih kontakata od strane Narodne stranke Radom za boljitak ima, postoji i 'matematika' za novu većinu, ali zvaničnih razgovora još nije bilo-kazao je za Bportal Mirsad Zaimović, predsjednik KO SDA Zeničko-dobojskog kantona.

(E. H. /Bportal.ba)