Home TUZLANSKI KANTON Gradnja u Tuzli: Nastaje treće Panonsko jezero (foto)
Ponedjeljak, 21/05/2012 09:59

Završetak radova najavljen je za početak avgusta ove godine, a parkiralište za autobuse bit će na mjestu nekadašnjeg stadiona

Panonska jezera u Tuzli, koja su kupači do sada nazivali staro i novo, uskoro će postati brojnija za još jedno-najnovije ili treće jezero, čija je gradnja u toku. Trenutno se vrši pripremanje zemljišta u kojem bi se, kako su najavili iz Općine Tuzla, moglo rashlađivati već u avgustu ove godine.

Ovaj projekt košta oko dva miliona KM i možda jedina negativna činjenica u cijelom projektu za kupače jeste ta što će ga od sjeverne magistrale dijeliti samo trotoar i eventualno neki zid ili prepreka, zbog diskrecije.

Plato na mjestu nekadašnjeg Aero kluba, koji se proteklih godina koristio kao parkiralište za autobuse kojima su ekskurzije iz raznih bh. i gradova susjednih država dolazile na Panoniku, za nepuna tri mjeseca bit će pretvoren u jezero i plažu.

Predviđeno je da novo parkiralište za autobuse bude na mjestu stadiona koji je ranije koristilo Sportsko društvo Jedinstvo.

Mnogi građani, naročito oni koji su igrali i trenirali na stadionu ˝Drugi oktobar˝ negoduju zbog njegovog rušenja i smatraju da bi za grad, umjesto jezera, bilo dosta korisnije da se obnovio stadion. (Za pregled i uvećanje fotografija kliknite na bilo koju od njih)

(A.A./Bportal.ba)