Home VIJESTI BiH Ministar Kurteš posjetio ranjenog policajca: Napad na policiju je napad na državu
Nedjelja, 29/04/2012 15:22

On je pohvalio čelne ljude MUP-a TK koji su krenuli u obračun sa organiziranim kriminalom, ali i sa 'krticama' u samoj policiji.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Predrag Kurteš posjetio je danas u UKC-a Tuzla, u pratnji ministra MUP-a TK Bege Gutića, ranjenog policajca Dražena Vujanovića.

Ljekari UKC-a Tuzla informirali su federalnog ministra o zdravstvenom stanju Vujanovića.

-Ranjeni policajac je stabilno i zdravstveno stanje mu se poboljšava. Naši najbolji ljekarski timovi uspješno su obavili sve operacije i ljekarsko zbrinjavanje, a najvažnije je da je van životne opasnosti-kazao je Zijah Rifatbegović, direktor Hirurške klinike UKC-a Tuzla.

Kurteš je nakon posjete kazao da je napad na policiju, napad i na državu.

-Ko god digne ruku na policiju digao je ruku i na državu, a sa takvima ćemo se žestoko obračunati, kazao je Kurteš.

On je pohvalio čelne ljude MUP-a TK koji su krenuli u obračun sa organiziranim kriminalom, ali i sa 'krticama' u samoj policiji.

-Istraga je nakon vatrenog obračuna u Tuzli pokazala da kriminalci imaju podršku pojedinaca u policiji. Vjerujem da će menadžment MUP-a takve policajce odstraniti, odgovarajuće kazniti, i zauvijek im zabraniti obavljanje časnog policijskog posla koji mora biti u službi građana-kazao je Kurteš.

Inspektori MUP-a TK Ćazim Mešić i Rusmir Muftić, kao što je Bportal prvi objavio, suspendirani su i protiv nih je pokrenuta istraga zbog saradnje sa kriminalnom grupom Margarete Hadžić.

(Bportal.ba)

Vezani tekstovi: Ekskluzivno: Ko su policajci koji su sarađivali sa Margaretom Hadžić Margom?

Detalji akcije: Kako je Marga ranila policajce Dražena Vujanovića i Mladena Divkovića