Home CRNA HRONIKA Naser Orić svjedočio u Sudu BiH: Zijad Turković zbog psovki udaljen iz sudnice
Četvrtak, 03/05/2012 23:53

Orić je potvrdio da poznaje Turkovića, te dodao kako mu je prijatelj Naser Keljmendi prenio kako mu spremaju likvidacija, te da se i on pripazi jer se zove Naser.

Naser Orić, ratni komandant Srebrenice, svjedočio je u četvrtak kao svjedok Tužilaštva, u nastavku suđenja Zijadu Turkoviću i grupi, koja se tereti za monstruozna ubistva, međunarodnu trgovinu drogom i pljačku 2,5 miliona KM na Aerodromu Sarajevo.

Orić je potvrdio da poznaje Turkovića, te dodao kako mu je prijatelj Naser Keljmendi prenio kako mu spremaju likvidacija, te da se i on pripazi jer se zove Naser.

- U šali sam mu rekao (Keljmendiju) da je red da on ide prvi, jer je stariji. Ispričao mi je da mu Zijad Turković Zika priprema likvidaciju-kazao je Orić.

Preko nekih svojih kanala i prijatelja u Beogradu, Orić se ipak raspitao o Milenku Lakiću. Uspio ga je pronaći. Uslijedio je i telefonski razgovor Orića i Lakića.

-Lakić me je nazvao da mi kaže da nema potrebe da se brine i da mi on ne namjerava ništa učiniti. Ja sam mu rekao da znam da su u stanu na Ciglanama, da nosaju perike i prerušavaju se, ali mi je odgovorio da se ne brinem - rekao je Orić.

Naser Orić je u svom svjedočenju kazao i kako je saznao da je Lakić učestvovao u akciji u selu Račak na Kosovu. U tom selu desio se masakr nad civilima, nakon čega je Lakić izbačen iz jedinice zbog nevojničkog ponašanja.

Tokom svjedočenja Muharema Mekića brata ubijenog Mithata Mekića, ponovo je došlo do incidenta u sudnici.

- U Njemačkoj smo Turkovića zvali mali miš i ja ga poznajem kao malog miša. Imao je i nadimak prostitutka, jer se bavio prostitucijom i krađama - kazao je Mekić.

Nakon ovih riječi Turković je počeo da psuje. Opsovao je Mekiću majku i nije prestajao psovati dok nije izevden iz sudnice.

Mekić mu je odgovorio da je psovanje majke teže od onoga što je do sad uradio, jer je maka svetinja.

-Mali miš treba da kaže ko stoji iza njega iz politike, suda i Tužilaštva-kazao je Mekić.

(Bportal.ba)