Home MAGAZIN Ublažite ubod komarca: Pomoći će ovih 6 namirnica od kojih neke sigurno imate
Subota, 29/06/2013 18:54

Komarci i ubodi komaraca su iritantni, sprječavaju uživanje u ljetnim noćima i boravljenje na otvorenome. Najaktivniji su u zoru ili u sumrak, zbog čega će vas tada najvjerojatnije i ubosti.

Bez obzira na svu prevenciju, komarac će uvijek nekako pronaći put do vaše kože i uzrokovati ubod koji može i do nekoliko dana da svrbi, pecka, a mjesto uboda zna i da otekne. Ubod komarca ne biste smjeli češati.

Postoje prirodni lijekovi koji su odlični za sve uzraste, uključujući i djecu, a najbolje od svega je što nekoliko njih gotovo sigurno imate u svojoj kuhinji, preporučuje portal Namirnice.ba.

Ocat – Najbolje bi bilo kada biste koristili jabučni ocat. Namočite vaticu s malo octa i stavite na mjesto uboda. Nakon nekoliko minuta ćete sigurno osjetiti olakšanje.

Aloe Vera – Aloe Vera krije razna ljekovita svojstva, a pokazala se odličnom i kod ublažavanja uboda insekata. Nanesite malo gela, soka ili pak svježi listić biljke na mjesto uboda jer, osim što će ublažiti svrab i peckanje, ubrzat će oporavak kože od uboda.

Luk – Stavite malo svježeg luka na mjesto uboda, držite nekoliko minuta dok se peckanje ne smanji, a potom isperite vodom.

Pasta za zube – Pepermint iz paste za zube hladi kožu, što će vam definitivno odgovarati kod uboda. Nanesite malo paste za zube i držite dok se pasta skroz ne osuši, a potom isperite vodom.

Med – Malu količinu meda stavite na mjesto uboda. Antimikrobna svojstva meda će spriječiti infekciju, ali i smanjiti svrbež i peckanje.

Limun i limeta – Iscijedite malo soka limuna ili limete na mjesto uboda kako biste ublažili osjećaj peckanja. Također možete mjesto uboda trljati koricom limuna ili limete, učinak će biti isti.

(Bportal.ba)