Home CRNA HRONIKA Tragedija u Bihaću: Pronađene dvije od tri osobe koje su automobilom sletjele u Unac
Ponedjeljak, 08/04/2013 16:06

Do nesreće je došlo najvjerovatnije usljed neprilagođene brzine, nakon čega je automobil udario u kamen pored puta, a potom je vozač vjerovatno izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u Unac

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) izvukli su iz vode automobil koji je u nedjelju uvečer u 18,30 sati sletio u rijeku Unac kod Martinbroda, a prema riječima svjedoka u njemu su se nalazile tri osobe.

"U automobilu se nalazi jedna osoba. Drugu smo izvukli nešto ranije 200 metara nizvodno, dok se za trećom stradalom osobom još traga", izjavio je za Fenu zamjenik policijskog komesara USK-a Marijan Šimić.

Prema njegovim riječima, potraga je dosta otežana jer je voda brza i mutna, a sami lokalitet nesreće zapravo je u blizini ušća Unca u rijeku Unu.

Do nesreće je došlo najvjerovatnije usljed neprilagođene brzine, nakon čega je automobil udario u kamen pored puta, a potom je vozač vjerovatno izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u Unac. Više detalja znat će se nakon izvlačenja automobila i identifikacije nastradalih, dodao je Šimić.

(Fena)